Getest...

Wij zijn trotster dan trots! Onze fietsen vallen stuk voor stuk in de smaak bij de ANWB. De afgelopen maanden werden verschillende modellen onder de loep genomen en de resultaten zijn om zeer blij van te worden.

De Schoolfietsentest 2018 - Popal Daily Dutch Prestige 

Een sterke en goede fiets is voor iedere middelbare scholier onmisbaar. Laten wij er nu een hoop in ons assortiment hebben! Volgens de ANWB verdient onze Daily Dutch Prestige N3 RN speciale aandacht. Niet alleen behoort het mannen- en vrouwenmodel tot een van de favorieten van de ANWB, ook springt-ie er volgens de organisatie prijstechnisch extra gunstig uit.

Het oordeel

"Over de Popal Daily Dutch Prestige N3 RN is nagedacht. Niet alleen de styling, maar ook de afwerking is van hoog niveau. Alles is keurig op elkaar afgestemd en de kabelgeleiding is netjes uitgevoerd. De rijeigenschappen zijn prima: de fiets rijdt licht en stuurt nauwkeurig. Hij heeft een stevige kettingkast en bagagedrager achter. De bagagedrager voor heeft wat speling."

Rijtest ANWB Fietsexpert - Popal E-Volution 12.2

Met de Popal E-Volution 12.2 heb je een goede elektrische fiets met een prima prijs-/kwaliteitsverhouding. Tijdens de proefritrijdagen van de ANWB-leden werd onze E-Volution 12.2 met een 8,2 beoordeeld, gebaseerd op 14 beoordelingen

Het oordeel

"Met de E-Volution 12.2 heeft Popal een modern vormgegeven e-bike in de collectie. De fiets wordt aangedreven door de betrouwbare Bafang voorwielmotor, deze heeft vijf ondersteuningsstanden en wordt bestuurd vanaf een strak aluminium display. De motor is krachtig en produceert bovendien weinig geluid. De gemonteerde Shimano Nexus naaf biedt veel schakelgenot tussen de 8 versnellingen. Zowel voor als achter zijn krachtige rollerbrakes gemonteerd om onder alle omstandigheden tijdig tot stilstand te komen. Aan het rijcomfort is ook gedacht met vering in het balhoofd en zadelpen. De afmontage is op niveau met een Selle Royal zadel, CST banden en een Axa slot. De sleutel van het Axa ringslot past ook op de accu, wel zo gemakkelijk."

Vouwfiets getest - Popal Reload F207

Met een 8,1 en een hoop mooie complimenten kwam de Popal Reload F207 uit de test van de Waterkampioen van ANWB. De vouwfiets wordt geprijsd vanwege de prijs-/kwaliteitverhouding.

Het oordeel

"Als er één vouwfiets is in deze test die de titel 'Testwinnaar' eigenlijk ook wel zou verdienen, is het deze Reload F207. Voor een uiterst scherpe prijs is het een mooie en complete vouwfiets. Zo is het de enige die standaard wordt geleverd met verlichting. Prima ledlampjes zijn ideaal op een vouwfiets als deze. Qua constructie en afwerking is er ook niets mis. En fietsen doet hij goed. Het zadel is wel wat aan de lage kant als je richting de 190 centimeter gaat. En de stuurpen wil wat buigen als je er veel kracht op zet. Het zadel is van het harde, smalle sportieve type, daar moet je van houden. Maar zoals gezegd, al met al een aanrader."

Het bleef niet alleen bij een mooi cijfer voor de Popal Reload F207. In dezelfde test kreeg de Popal Subway F209 een dikke voldoende. 

Wil je meer informatie over een van deze modellen? Zoek dan snel een dealer bij jouw in de buurt.